Vaata peasisu

Üle Eesti koguti 233 kiiksuga turismielamust

EASi ja KredExi ühendasutus
29. mai 2015
2 min

29. mai 2015

Eesti inimesed saatsid 233 kiiksuga elamust erinevatest piirkondadest, millega võluda Rootsi turiste Eestisse puhkama tulema.

EASi turismiarenduskeskuse Skandinaavia kampaaniate projektijuht Katrina Sokk ütles, et esitatud ideede kvaliteet oli väga hea ning suur osa neist viiakse ellu. „Ideid tuli kõikidest Eestimaa nurkadest ja suurem osa just väljastpoolt Tallinna. Elamusi pakkusid välja nii turismiga seotud ettevõtted kui ka inimesed, kes pole turismisektoriga üldse seotud. Näiteks esitati ideid, mis sümboliseerivad eestlaste külalislahkust. Täiesti tavalised inimesed kutsusid rootslasi enda lemmikpaikadega tutvuma, oma koju sauna või suvistele toimetustele appi,“ avas Sokk ideede sisu.

Katrina Sokk lisas, et kõik pakutud ideed on väga erinevad ning nende hulgast leiab huvitava elamuse pea igale Rootsi turistile. Ta nentis, et paljud pakutud elamused on seotud eestlaste loodusläheduse, iidsete kommete ja tavadega – näiteks saunas ja rabas käimine. „Palju oli selliseid mõtteid, mis kutsuvad linnamürast eemale tagasi looduse juurde, kus saab lihtsalt olla ja nautida,“ võttis Sokk kokku.

Saadetud ideede hulgast valib EASi turismiarenduskeskus välja ligi 100 elamust, mida sel suvel ja sügisel rootslasteni viia. Väljavalitud ideede autoritega võetakse ühendust. Igast maakonnast viiakse ellu vähemalt kolm ideed.

Kiiksuga turismielamusi oli võimalus välja pakkuda alates 11. maist kuni 20. maini. Inimeste poolt esitatud ideid saab lähemalt uurida siit: http://epic.puhkaeestis.ee/

Mõned väljavõtted esitatud ideedest:
Jalgrattasõit üle kärestikulise Kunda jõe
Aerusurfimatk Loode-Eesti rannikul
Mõtluse- ja vaikuselaager Hundiallikal
Päev möldri õpipoisina
Saaremaalt Vilsandisse traktori kärus heinateos osalemine
Muinas- ja ürgaegse toidu valmistamine: lõkkepudru moorimine, maltsatee keetmine, kala pakul vinnutamine, liha kivi peal praadimine, lõkkeleiva küpsetamine, silgu röstimine, kana küpsetamine vardas ja savikookonis, liha suitsutamine suitsupajas.

Jaga postitust

Tagasi üles